Esmée Berkelaar

Waarom Cranio Sacraal Therapie? 

Wat ik miste in de psychologie en coaching therapie zoals ik deze kende, heb ik gevonden in Cranio Sacraal Therapie. Meer verbinding, contact en verdieping met de essentie. Tijdens therapeutische gespreksvoering is ‘bij het gevoel komen’ vaak lastig omdat er dan met name de ratio (ons denken) wordt aangesproken. Bij Cranio Sacraal Therapie is in contact komen met diepere gevoelslagen makkelijker door aanraking. Door het lichaam te laten ‘spreken’ komt naar voren wat belangrijk is voor dit moment.

Eigen ervaring

Voor mij persoonlijk heeft deelnemen aan deze intensieve opleiding een hele hoop ‘processen’ op gang gebracht en positieve verandering gegeven in mijn leven. Lichamelijk zijn mijn klachten verminderd en daarnaast ervaar ik meer positiviteit en vrijheid. Concreet betekende dit voor mij dat mijn chronische vermoeidheid door een schildklierafwijking is afgenomen en mijn bloedwaarden stabiel zijn geworden (met minimaal medicijn gebruik). Ik ervaar meer zelfvertrouwen, rust en kan mij makkelijker uitten.

Voor wie?
Het lichaam is een opslagplaats voor alles wat wij meemaken. Zowel lichamelijk als emotioneel. Waar iemand ook is in zijn of haar ontwikkeling, Cranio Sacraal Therapie sluit hier altijd op aan. Zowel voor diepe persoonlijke inzichten of juist het bereiken van volledige ontspanning, waardoor het lichaam zich kan herstellen.

Ontwikkeling

Om mijzelf te blijven ontwikkelen, volg ik steeds weer verdiepingscursussen en nascholing gericht op zowel het lichaam als de psyche. De brug hiertussen fascineert mij en ik verwacht dat ik hier mijn hele leven over door blijf leren en ervaren. Ik sta open voor vragen en kom graag in contact, dus mail gerust als je vragen hebt of nieuwsgierig bent.


Your body is the physical record of your life’s story as you live it until today.- Deepak Chopra


Loopbaan:
In 2011 ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog en heb ik twee jaar gewerkt als loopbaancoach in het bedrijfsleven. Inmiddels behandel ik sinds 2014 op basis van Cranio Sacrale technieken.

Opleiding:
// CranioSacraal Therapie (CST) – Upledger Instituut Doorn
// Specialisaties: Soma Emotional Release I & II, Dialogica en Supervisie
// Medische Basis Kennis – School voor Homeopathie (CPION geaccrediteerd)
// DSM IV/V in de praktijk – Dutch University College
// Bachelor Toegepaste Psychologie – Fontys Hogescholen, Bellevue College Washington

Aanvullende cursussen en scholing:
// Familieopstellingen en systemisch werk
// Meditatie cursussen – Innertechnologie/ Zen Centrum Eindhoven
// Ashtanga Yoga, Hatha Yoga & Vinyasa Yoga
// Haptonomie

// Natuurgeneeskunde

Registraties:
// VBAG
// Kvk 

// AGB code

// RBCZ