Esmée Berkelaar

[ezcol_1half]

Waarom Cranio Sacraal Therapie? 

Wat ik miste in de psychologie en coaching therapie zoals ik deze kende, heb ik gevonden in Cranio Sacraal Therapie. Meer verbinding, contact en verdieping met de essentie. Tijdens therapeutische gespreksvoering is ‘bij het gevoel komen’ vaak lastig omdat er dan met name de ratio (ons denken) wordt aangesproken. Bij Cranio Sacraal Therapie is in contact komen met diepere gevoelslagen makkelijker door aanraking. Door het lichaam te laten ‘spreken’ komt naar voren wat belangrijk is voor dit moment.

Eigen ervaring

Voor mij persoonlijk heeft deelnemen aan deze intensieve opleiding een hele hoop ‘processen’ op gang gebracht en positieve verandering gegeven in mijn leven. Lichamelijk zijn mijn klachten verminderd en daarnaast ben ik emotioneel dichter bij mijzelf gekomen. Concreet betekende dit voor mij dat mijn chronische vermoeidheid door een schildklierafwijking nu is afgenomen en mijn bloedwaarden al lange tijd stabiel zijn (met minimaal medicijn gebruik). Emotioneel ben ik een stuk onzekerheid kwijt geraakt en kan ik mij tegenwoordig veel makkelijker uiten; ook in spannende situaties. Hierdoor ervaar ik meer verbinding met mensen om mij heen.

Voor wie?
Het lichaam is een opslagplaats voor alles wat wij meemaken. Zowel lichamelijk als emotioneel. Waar iemand ook is in zijn of haar ontwikkeling, Cranio Sacraal Therapie sluit hier altijd op aan. Zowel voor diepe persoonlijke inzichten of juist het bereiken van volledige ontspanning, waardoor het lichaam zich kan herstellen. Om hierin iemand te mogen ont-moeten is mijn passie.

Ontwikkeling

Om mijzelf te blijven ontwikkelen, volg ik steeds weer verdiepingscursussen en nascholing gericht op zowel het lichaam als de psyche. De brug hiertussen fascineert mij en ik verwacht dat ik hier mijn hele leven over door blijf leren en ervaren. In de tussentijd deel ik zoveel mogelijk van mijn inzichten ook via mijn Facebookpagina (www.facebook.nl/craniosacraaloirschot). Ik sta open voor vragen en kom graag in contact, dus mail gerust als je vragen hebt of nieuwsgierig bent.

[/ezcol_1half]

[ezcol_1half_end]


Your body is the physical record of your life’s story as you live it until today.- Deepak Chopra


Loopbaan:
In 2011 ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog en heb ik twee jaar gewerkt als loopbaancoach in het bedrijfsleven. Inmiddels behandel ik sinds 2014 op basis van Cranio Sacrale technieken.

Opleiding:
// CranioSacraal Therapie (CST) – Upledger Instituut Doorn
// Specialisaties: Soma Emotional Release I & II, Dialogica en Supervisie
// Medische Basis Kennis – School voor Homeopathie (CPION geaccrediteerd)
// DSM IV/V in de praktijk – Dutch University College
// Bachelor Toegepaste Psychologie – Fontys Hogescholen, Bellevue College Washington

Aanvullende cursussen en scholing:
// Familieopstellingen en systemisch werk
// Meditatie cursussen – Innertechnologie/ Zen Centrum Eindhoven
// Ashtanga Yoga, Hatha Yoga & Vinyasa Yoga
// Haptonomie

// Natuurgeneeskunde

Registraties:
// VBAG lidnr: 21611010
// Kvk nr: 67133800

// AGB code: 90062526

// SCAG nr: 14791

// RBCZ/TCZ nr: 170610R

unnamedVBAG logoRBCZ logo

[/ezcol_1half_end]